Senaste inläggen

Av Karin - 14 februari 2014 20:05

Igår var det dags för Årsmöte på Söderåsen's Brukshundsklubb. Då fick Coolmix The Lucky One "Lucky"
pris för Barometermästare i Agility.
STORT GRATTIS till dig Jennifer Persson.
Vi är mycket stolta över er?

ANNONS
Av Karin - 11 februari 2014 17:13

Igår så var det Årsmöte på Svalöv's Brukshundsklubb & då delades där ut priser.
Stolt som bara den blev jag & Lars när vi fick besked att Mårten & Coolmix Fantasy "Fay" hade blivit RALLYLYDNADSMÄSTARE UNGDOM.
STORT GRATTIS!


    Vilken fint pris

 

Detta är du värd Mårten              

ANNONS
Av Karin - 6 februari 2014 21:06

Detta är kopierat från Svenska Kennelklubben:

Krav på uppfödare ger dig trygghet 6 feb 2014 Många reagerar på djurhållningen som möter Djurskyddsinspektörerna i programmet på TV4. Att vara uppfödare är inte en lätt uppgift och i Svenska Kennelklubben ställer vi höga krav. Enligt stadgarna för Svenska Kennelklubben, SKK, krävs att målet med uppfödningen ska vara mentalt och fysiskt, sunda, bruksmässigt, jaktligt och exteriört fullgoda rashundar. Förutom ett brinnande intresse innebär det kunskap, ansvar, tid, pengar, plats och en förmåga att förvalta ett arv till kommande generation. SKKs grundregler Förutom gällande lagstiftning ska SKKs uppfödare också följa organisationens grundregler som bland annat innebär att: behandla och vårda hunden i enlighet med beprövad erfarenhet och gällande djurskyddslagstiftning enbart bedriva avel så att det främjar avkommans hälsa och välbefinnande vara väl förtrogen med SKKs avelspolicy samt rasens standard, provregler, registreringsregler och rasspecifika avelsstrategi inte använda hundar som har allvarlig sjukdom eller funktionshinder. Avelsdjuren ska också ha ett typiskt temperament för rasen följa SKKs hälsoprogram med krav på känd status före parningstillfället inte para tik för tidigt, för ofta eller vid för hög ålder. Inte heller para far med dotter, mor med son eller helsyskon med varandra valparna ska födas upp i en godkänd miljö som gynnar den fysiska och mentala utvecklingen inte leverera valpar före 8 veckors ålder och att alla ska levereras med registreringsbevis, köpeavtal samt veterinärbesiktningsintyg som inte får vara äldre än en vecka. Valpen ska också vara avmaskad och ID-märkt vid försäljningen. Om man föder upp fler än två kullar per år ska tillstånd sökas hos Länsstyrelsen. Likaså om man har fler än nio hundar som är äldre än ett år. Välj SKKs uppfödare Reglerna är omfattande och alltid för hundens bästa. Förutom dessa krav ska uppfödaren finna lämpliga avelsdjur, meritera desamma och hitta de rätta valpköparna. Våra uppfödare lever upp till kraven, och därför kan vi inte förstå att människor väljer att köpa sin nya familjemedlem hos en hundfabrik. Vi vet att priset spelar en stor roll vid valet av valp. Men när du väljer en uppfödare som är ansluten till SKK-organisationen borgar det för en så hög kvalitet som möjligt vid valet av både uppfödare och avelsmaterial. Våra krav blir både din och valpens trygga start i livet! Hans Rosenberg Presstalesman Svenska Kennelklubben

Av Karin - 31 januari 2014 21:44

Hundarna bara älskar detta med snö, vi är ju inte så bortskämda med snö här nere i Skåne. Det gäller att passa på att busa.


                   

Av Karin - 18 januari 2014 10:52

Äntligen fick Skåneland snö. Hundarna bara älskar detta. Det blåste jätte mycket när vi var ute, det kommer ni att kunna se på vissa bilder.

                       

Av Karin - 7 december 2013 15:25

Hej! Mitt Vinterland nu är du här   


                                           

Av Karin - 25 november 2013 21:03

Vilken fantastisk helg vi har haft. Linda Andorsen Kråkeslottet's Kennel kom ner på fredagen På lördagen styrde vi bilen in mot Danmark slutdestinationen var Köge, det var Danska Shetland Sheepdog Klubben's Certifikatutställning JulUtställning.

Jag hade anmält Coolmix Careless Whisper & Jaffaday's In My Heart . Linda hade anmält Kråkeslåttet's SECH FICH Kråkeslåttat's Cadillac.Danska Shetland Sheepdog Klubben's
Certifikat Utställning
Domare: Lotta Brun Norge


RESULTAT:

Coolmix Careless Whisper
Mellanklassen:
Exellent, CK & 1:a Plac

&

Jaffaday's In My Heart
Öppenklass:

Exellent, CK, BÄSTA TIK, CERT


BIM

 


Vi gratulerar 
Linda Andorsen
SECH FICH Kråkeslottet's Cadillac
Championklass:
Exellent, CK, BÄSTA HANE, CERT

BIR.


Bilen styrde lätt hem från Danmark med BIR & BIM hundarna där bak

 


 

 


 


Av Karin - 30 oktober 2013 17:50

Idag fyller Irene cara Kullen 1 År.

Hipp Hipp Hurra säger vi till
Mozart
Max
Mickan

Sazzy

 

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Coolmix Kennel med Blogkeen
Följ Coolmix Kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se